Ko je u pravu? 🤔

Bivši izaslanik Donalda Trampa Ričard Grenel i poslanica Evropskog parlamenta Viola fon Kramon ušli su u žestok sukob na Tviteru, a poslednju reč je ipak imao Grenel, koji ju je sinoć prozvao da je zamenila teze, jer je Tramp uradio nešto što ona nije mogla. 

Sve je počelo kad je Grenel posetio administrativni prelaz Merdare i napisao da je "Donald Tramp omogućio operativnost ovog prelaza, što je bio deo 4 sporazuma o ekonomskoj normalizaciji između Beograda i Prištine.

IZVOR: TW / @RichardGrenell

Viola fon Kramon je odgovorila sledećim tvitom:

- Bilo bi lepo kada bi to bilo istinito. Prelaz Merdare je izgrađen pomoću šest miliona evra, odnosno novca poreskih obveznika Evropske unije. Sledeći put umesto preimenovanja jezera Gazivode, donesite neki novac.

IZVOR: TW / @ViolavonCramon

Grenel je nedugo zatim i sam odgovorio:

- Da, zaista ste ga vi izgradili. Ali niste bili u stanju da ga otvorite. Sve dok ga Donald Tramp nije otvorio. Niste uspeli da naterate dve strane da vas saslušaju.

IZVOR: TW / @RichardGrenell

Fon Kramon je odgovorila i na ovo:

- Na nesreću, istorija nije počela sa Donaldom Trampom, pošto je prelaz Merdare funkcionisao i godinama pre toga. Kad je reč o ponovnom otvaranju u 2020. godini posle spornih taksi, mi u EU ne volimo da zbacujemo demokratski izabrane vlade kako bi instalirali nove koje će nas slušati.

IZVOR: TW / @ViolavonCramon

Grenel je zatim stavio tačku na ovu raspravu:

- Smehotres. O, Viola. Upravo ste promenili temu jer niste mogli da otvorite prelaz, i stoga niste znali šta da kažete. Tramp je to uradio, pošto vi niste mogli. Možda vaši pregovori ne funkcionišu?

IZVOR: TW / @RichardGrenell

Autor: Telegraf.rs

#Amerika

#EU

#Fon Kramon

#Grenel