Američki predsednik povlači poslednje poteze 🤯

Prošlo je 13 dana od izborne noći u Sjedinjenim Državama, a strasti se još uvek nisu stišale. Da biste se uverili u ovu konstataciju, dovoljno je samo da odete na Tviter nalog Donalda Trampa i vidite o čemu se radi. Pokradeni izbori, skupovi podrške, programi (iz Srbije?!?!) koji služe za krađu glasova, nasilje nad Trampovim pristalicama, itd.

Nasilje ozbiljno deli Ameriku prethodnih meseci. Nakon različitih primera policijske brutalnosti u brojnim gradovima SAD, pripadnici grupe Black Lives Matter su jednog čoveka sa majicom na kojoj piše "Trump 2020" okružili i udarali, polivali pićem, itd. Takva situacija je, trajala oko 4 minuta i snimci su poprilično uznemirujući. Poput policijskog nasilja, ovo nije prvi put da se javlja i nasilje grupe BLM.

IZVOR: TW / @mattmiller757

IZVOR: TW / @mattmiller757

Dok traje nasilje na ulicama Amerike, Džo Bajden zajedno sa verovatno izbaranom potpredsednicom Kamalom Heris radi polako na tranzicionoj proceduri. Tramp to pokušava da ospori i daje sve od sebe da zajedno sa svojim pravnim timom ospori izborni rezultat u spornim državama. Međutim, čini se da neće[ biti previše delotvorno. Ponovno brojanje u pojedinim državama je zagarantovano, ali izgleda da će u nekim državama takva mogućnost biti uskraćena.

Tramp govori "JA SAM POBEDIO", samo što deluje da su te tvrdnje pokušaj održavanja entuzijazma kod brojnih pristalica koje su Trampu iskazale podršku aktuelnom američkom predsedniku. Na kraju, Bajden i Kamala Heris kao da se ne obaziru na saopštenja Donalda Trampa i iz ove perspektive to deluje kao najbolja taktika. Svi mediji i istraživačke agencije su ih proglasili za pobednike, a preostaje da to učini smo još i izborna komisija.

IZVOR: TW / @realDonaldTrump

Autor: redportal.rs

#Američki izbori

#bajden

#tramp