Policija ju je spasila sa "velikim poteškoćama", jer su članovi porodice koji su "kupili" mladu pružili otpor policiji i odbili da je puste pošto su za nju platili oko 2.700 dolara

Policija je uhapsila 17-godišnjeg stanovnika indijske države Odiša, koji se sumnjiči da je posle samo mesec dana braka prodao suprugu 55-godišnjaku iz Radžastana, gde je mladoženja otišao da radi u ciglani, a sa sobom poveo 26-godišnju ženu.

Kako prenose lokalni mediji, policija ju je spasila sa "velikim poteškoćama", jer su članovi porodice koji su "kupili" mladu pružili otpor policiji i odbili da je puste, jer su za nju platili oko 2.700 dolara, što je jednako na sedam indijskih prosečnih plata.

- U avgustu je par otišao u Radžastan, a mladoženja je započeo novi posao. Ali nekoliko dana kasnije, zamenio je svoju ženu za 180.000 rupija (2.668 dolara) - saopštila je policija.

Nakon ovoga, mladi muž je novac trošio po kafanama, a sa nekima je kupio i mobilni telefon. Kasnije se vratio u rodno selo, a kada su ga par pitali gde mu je žena, rekao im je da ga je napustila.

Ženina porodica je posumnjala u priču i slučaj prijavila policiji, koja je tokom ispitivanja utvrdila da je mladoženja tinejdžer prodao svoju mladu. Sedamnaestogodišnjak je izveden pred sudiju za maloletnike i određen mu je boravak u popravnom domu.

Autor: redportal.rs

#Indija

#mladoženja

#prodaja

#žena