Ona je saznala da je njen otac umro u aprilu 2014. godine nakon što je pretrpeo moždani udar neposredno pre svog 40. rođendana 😥

Lea, (26), koju je majka ostavila u kupatilu u bolnici Vitenšave u južnom Mančesteru 29. decembra 1994. godine. Otkriće tri dana stare bebe izazvalo je potragu za majkom, ali ona nikada nije identifikovana.

Više od dve decenije kasnije, Lea, koju su Debie i Endru iz Mančestera usvojili u dobi od četiri meseca, odlučila je da potraži svoje biološke roditelje sa BBC-jevim timom koji je snimio dokumentarac Our Lives: Finding to mi family.

Sniman više od tri godine, dokumentarac je pratio njenu potragu za roditeljima dok je radila DNK testove u nadi da će pronaći podudarnost u online bazi podataka. Nakon prvih lažno pozitivnih rezultata, Lea je konačno pronašla udaljenog rođaka Roberta, koji ju je ponovo spojio sa bakom (majkom biološkog oca). Ali umesto srećnog datuma, Lea je saznala da je njen otac Li Peni umro u aprilu 2014. godine nakon što je pretrpeo moždani udar neposredno pre svog 40. rođendana. Više od 20 godina živeo je samo 6 kilometara od Lea i njene porodice.

- Dobro je što sam saznala za njega. Ali teško je prihvatiti činjenicu da je mrtav. Čini se da je to učinjeno premalo i prekasno - rekla je Lea, uplakana nakon što su vesti došle.

Osoblje bolnice Vitenšave otkrilo ju je kao malu bebu neposredno pre dočeka Nove 1994. Lekari su verovali da je beba, koju su medicinske sestre nazvale "Holi", stara oko tri dana. Policija je verovala da je majka verovatno tinejdžerka ili mlada žena, ali detalji o njoj nikada nisu otkriveni.

Debi i Endru, koji su već imali usvojenu ćerku i hteli su da usvoje drugu, na vestima su videli vest o "bebi Holi". Četiri meseca kasnije, Lea je bila kod kuće sa njima.

- Imala sam život pun ljubavi. Mama i tata su me voleli. Bila sam deo porodice, nisam osećala da uopšte ne pripadam njima. Ali uvek nešto nedostaje - rekla je u dokumentarcu.

- Sećam se da je želela da potraži majku dok je bila sasvim mala. Povredila ju je činjenica da je napuštena. Ta želja da se sazna šta se dogodilo je snažna. A onda je drugi deo mene pomislio "u redu, sad sam ti ja majka" i kao roditelj želiš da ti deca budu srećna, da poprave ono što nije dobro u njihovim životima. Ali ovo je nešto što nisam mogla da popravim - dodala je Debi.

Lea, koja je sada majka dva dečaka, rekla je da mora da sazna zašto je napuštena jer iz bilo kog razloga nije mogla da zamisli da napusti svoju decu.

Autor: redportal.rs

#beba

#lea

#majka

#napuštena

#otac