Kompanija je najavila da će do 2025. godine uložiti zapanjujuću sumu novca

Kineski tehnološki div Alibaba podržaće sa 100 milijardi juana (15,5 milijardi dolara) napore države i predsednika Si Ðinpinga za postizanje zajedničkog prosperiteta svih građana.

Kompanija je najavila da će do 2025. godine uložiti, kako prenosi CNN, zapanjujuću sumu novca, pri čemu je kao prioritetne ciljeve navela: inovacije u tehnologiji, ekonomski razvoj, visokokvalitetnu zaposlenost, podršku ranjivim grupama stanovništva i osnivanje posebnog razvojnog fonda.

Kompanija je takođe utvrdila 10 specifičnih zadataka koje planira da postigne, počev od povećanja tehnoloških ulaganja u manje razvijene regione zemlje, preko poboljšanja blagostanja radnika u privredi, do rada na ubrzanju rasta malih preduzeća i poljoprivrede.

Alibaba će takođe formirati Radnu grupu za unapređenje prosperiteta, na čijem će čelu biti predsednik i izvršni direktor kompanije Danijel DŽang.

- Alibaba je imala korist od snažnog društvenog i ekonomskog napretka Kine u poslednjih 22 godine. Čvrsto verujemo da će, ako drštvu i ekonomiji ide dobro, i Alibabi biti dobro", naveo je DŽang u saopštenju, dodajući da kompanija želi da da svoj deo doprinosa kako bi podržala ostvarenje zajedničkog prosperiteta kroz visokokvalitetan razvoj.

Autor: Tanjug

#15 milijardi dolara

#alibaba

#donacija

#državni razvoj

#kina