Protiv Novaka ste uvek pod pritiskom, u svakom poenu koji igrate 😎😎😎

Ruski teniser Danil Medvedev osvojio je masters u Torontu, prvi je nosilac i u Sinsinatiju. Takođe, ima i velike ambicije u nastavku sezone.

Najveće su mu svakako na predstojećem Ju-Es openu (30. avgust - 12. septembar) gde je 2019. godine igrao finale.

Ipak, svestan je drugi igrač sveta koliko će biti teško osvojiti grend slem koji se igra u NJujorku, jer će prvi favorit biti Novak Đoković koji je ove godine pobedio 25-godišnjaka iz Moskve u finalu Australijan opena.

- Svaki put kad igrate sa njim vi ste pod pritiskom, da to tako nazovemo. Imate nekih mečeva gde kad izađete na teren, osećate da ste bolji od protivnika i da nema šanse da izgubite taj meč jer osećate da igrate bolje. Protiv Novaka Đokovića to nikad nije moguće - rekao je Medvedev.

NJih dvojica su do sada igrali osam puta, a Srbin vodi sa 5-3.

- Uvek osećate pritisak protiv Đokovića, u svakom poenu koji igrate. Tako je bilo i u Sinsinatiju 2019. godine.

Zanimljiv podatak je da Medvedev od pomenutog finala Ju-Es opena ima učinak 7-1, a jedini poraz pretrpeo je od Novaka u Melburnu.

- Sećam se kada sam igrao prvo masters finale da sam bio srećan zbog toga što igram sa Rafom. Uvek se trudim da dam najbolje od sebe, ali u Melburnu je nešto bilo pogrešno, tako da sam izgubio veoma brzo i veoma lako. Može svakom da se dogodili ali znam da će za mene iskustvo biti ključ uspeha - zaključio je Medeved.

Rus će na startu Sinsinatija igrati protiv Amerikanca Mekenzija Mekdonalda.

Autor: Redportal.rs

#Novak Đoković

#danil medvedev

#tenis