Naši vatrogasci u pauzi tovare hranu i dele stanovnicima

Grčka javnost izjavljuje zahvalnost našim vatrogascima, medicinskom osoblju i pilotima koji su pomogli u svemu i sasekli liniju požara na ostrvu Evija.

"Vi ste naša braća, hvala vam od srca", "Klečimo pred vašom dobrotom", "Naši heroji vatre", samo su neki od komentara.

Fotografija srpskih vatrogasaca na kojoj se vidi kako posle borbe protiv vatrene stihije dele hranu ljudima, oduševila je Grke na društvenim mrežama.

- Pogledajte šta rade vatrogasci iz Srbije kada ne gase požar. Kada ugase vatru, tovare hranu u vatrogasne kamione i dele je stanovnicima Evije. Moje poštovanje - glasi opis slike koja se deli na društvenim mrežama.

- Naših 35 vatrogasaca držalo je vatrenu liniju u dužini od preko tri kilometra. Tamo gde su bili Srbi nikada nijedan položaj nije probijen, a linija koju smo držali nikada nije pala. Iza nas se nalaze šumska prostranstva, nekoliko sela, manjih gradova, koji bi izgoreli i nestali u vatrenoj stihiji da nije bilo srpskih vatrogasaca koji su noću i danju držali vatreni položaj - istakao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prilikom obilaska pripadnike Sektora za vanredne situacije koji se na Eviji, zajedno sa grčkim kolegama, bore da savladaju požare, nezapamćene na ovom ostrvu. On smatra da bi katastrofalni požari imali mnogo teže posledice da nije bilo naših vatrogasaca koji su, posle angažovanja na gašenju požara u Srbiji i Severnoj Makedoniji, neumorno nastavili rad kako bi pomogli bratskom grčkom narodu.

Autor: redportal.rs

#Evija

#Požar

#grčka

#srpski vatrogasci