Predsednik Rusije odgovarao na pitanja novinara i građana

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da Zapad ne može da pobedi u ratu protiv Rusije, a to je i dokazano posle incidenta koji se desio kod Krima kada je britanski razarač dobio pucnje upozorenja i bačene bombe.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su ispaljeni projektili upozorenja upereni u britanski ratni brod kao i da su na njegovom putu bačene bombe. Oni tvrde da je brod uplivao 3km duboko u ruske teritorijalne vode.

- Čak i da smo potopili taj brod, to ne bi stavilo svet na ivicu Trećeg svetskog rata, jer oni koji to rade znaju da ne mogu postati pobednici u tom ratu, i to je veoma važno - rekao je Putin agenciji AP.

Putin je rekao da je američki izviđački avion sarađivao sa britanskim razaračem tokom incidenta, navodi AP. Rekao je da je Moskva bila svesna namere SAD da sagledaju odgovor Rusije na britanski razarač, a Rusi su odgovorili da izbegnu otkrivanje osetljivih podataka, navodi AP.

- Razarač je upozoren da će se oružje koristiti ako pređe granicu Ruske Federacije. Nije reagovalo na upozorenje - saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Autor: redportal.rs

#Pobeda

#Velika Britanija

#Zapad

#brod

#putin

#rusija

#treći svetski rat