Američki novinar iskoristio Novaka da objasni izbore

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald Tramp, bori se za još jedan mandat u Beloj kući, a konkurent mu je Džo Bajden.

Dok se čekaju rezultati izbora, jedan američki novinar je Donalda Trampa uporedio čak sa Novakom Đokovićem.

Novinar Sports Illustrated Džon Verthajm neke je oduševio, a druge iznervirao.

- Prijatelj mi je napisao da je Tramp krenuo Đokovićevim putem kada je pobedio 2016. godine, izgubivši u ukupnom zbiru glasova za 2,1 odsto. Ako Tramp sada pobedi, to će biti ekvivalent poraza od 6:1 u setovima. Kao što teniseri znaju, što je na bolan način osetio i Federer, ne dobijaš mnogo veća priznanja za pobedu od 6:1 u setovima u odnosu na 7:6 - napisao je Verthajm, a prenosi Informer.

IZVOR: TW / @jon_wertheim

- Samo mali Simpsonov paradoks. Teniser može da osvoji manje gemova i da opet dobije meč, kao što i predsednički kandidat može da osvoji manje glasova i opet dobije više elektorskih, a da opet pobedi na izborima - dodao je novinar.

On je naveo da nije želeo da uplete sportiste u ovo, ali je to uradio pa...

Naime, Verthajm je mislio na finale Vimbldona iz 2019. godine. Tada je Federer dobio drugi set 6:1, a Đoković sva tri u taj brejku, poslednji nakon što je bio suočen sa meč loptama. Navijači su videli Novakovu pobedu, iako su bili na strani Federera.

IZVOR: TW / @Yessrao

Novakovi navijači su istakli da je po karakteru trebalo da uporedi Trampa i Federera. Naravno, bilo je onih koji su odmah krenuli sa "pljuvanjem"američkog predsednika i poredili njegove loše osobine sa Federerom.

IZVOR: TW / @itsmecrmi

Autor: blic.rs / redportal.rs