Ako se vakcinišete i učestvujete u lutriji mogli biste da jedete godinu dan meso

Meatpacker JBS SA saopštio je u četvrtak da će govedinu, svinjetinu i piletinu za narednih godinu dana pokloniti 50 američkih porodica koje tokom narednih nedelja učestvuju u klinikama za vakcinaciju koje sponzoriše kompanija.

Podružnica brazilske kompanije u Sjedinjenim Državama i američka kompanija za piletinu Pilgrim's Pride, koja je uglavnom u vlasništvu JBS, našle su se prošle godine na udaru kritika jer je hiljade radnika u mesnoj industriji obolelo od COVID-19. Američki pogoni za preradu privremeno su zatvoreni da bi sprečili izbijanje epidemije, pooštravanje zaliha mesa i povećanje cena.

Kompanije su saopštile da je gotovo 70% od njihovih 66.000 zaposlenih u SAD sada u potpunosti vakcinisano i da se nadaju da darivanje mesa podstiče stanovnike ruralnih područja, a ne samo zaposlene da se vakcinišu.

- Postigli smo veliki napredak i naše stope vakcinacije su mnogo veće od stopa u zajednicama koje nazivamo domom - rekao je Andre Nogueira, izvršni direktor JBS USA.

Takmičenje je najnoviji podsticaj koji kompanije i vladini zvaničnici nude za one koje se kolebaju u pogledu vakcinacije. Širom sveta pogodnosti od živih pilića do marihuane dostupne su onima koji se vakcinišu. U Sjedinjenim Državama, predsednik Džo Bajden će verovatno propustiti cilj da 70% odraslih primi barem jednu vakcinu protiv COVID-19 do 4. jula, rekli su zvaničnici.

Prva runda JBS-ovih klinika započinje u subotu u Grliju u Koloradu, gde kompanija upravlja masivnom fabrikom govedine. Prošle godine je šest radnika u toj ustanovi umrlo od COVID-19 i skoro 300 je zaraženo, prema državnim podacima.

Autor: redportal.rs

#Meso

#Nagrada

#SAD

#vakcinacija

#vakicine