On kaže da se proizvodi dovoljno vakcina protiv koronavirusa u Rusiji

Vakcinacija stanovnika Rusije je prioritet vlasti i nemoguće je odmah zadovoljiti apsolutno svu potražnju u inostranstvu za vakcinom protiv virusa korona Sputnjik V, ali će vremenom sve obaveze biti ispunjene, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

- S obzirom da je apsolutni prioritet unutrašnja potrošnja i zadovoljavanje potreba Rusije - vakcinacija ruskog stanovništva, upravo se na njega usredsređuju proizvođači i naši resori - rekao je Peskov komentarišući pisanje argentinskih medija o navodnoj nestašici druge komponente ruske vakcine u zemlji.

Peskov je istakao da u Rusiji neće doći do deficita vakcina protiv COVID-19. On kaže da se proizvodi dovoljno vakcina protiv koronavirusa u Rusiji, a da će mogući nedostatak u ruskim regionima biti dopunjen narednih dana, prenose ruski mediji.

Prema proceni Peskova, potencijalni nedostatak vakcina u regionima može da bude povezan sa privremenim logističkim poteškoćama i povećanjem potražnje za vakcinama. Govoreći o pitanju uvođenja lokdauna zbog pogoršanja situacije sa koronavirusom u Rusiji, Peskov je rekao da se tako nešto ne razmatra na Federalnom nivou i da Kremlj nema informacije bilo koji od regiona razmatra zatvaranje.

Autor: redportal.rs

#Dimitrij Peskov

#Sputnjik V

#nestašica

#rusija

#vakcine