Koka-Kola izgubila 4 milijarde zbog poteza Kristijana Ronalda

UEFA je tražila od igrača da više ne pomeraju flašice pića ispred sebe na konferencijama za medije na Euru.

Jedini izuzetak su fudbaleri Islamske veroispovesti ispred kojih neće smeti da se pojavi alkoholno piće.

Generalni direktor ovogodišnjeg Evropskog prvenstva, Martin Kalen, pozvao je čelnike UEFA da reaguju nakon što su neki od fudbalera sklanjali pića sponzora sa svojih stolova na konferenciji za medije.

Kako je on rekao, fudbaleri ne bi smeli to da rade jer su u pitanju sponzori koji čine Evropsko prvenstvo ovakvim kakvo jeste, odnosno, turnir živi od njih.

UEFA je brzo reagovala i pozvala je predstavnike 24 reprezentacije koje učestvuju na prvenstvu, pokušavši da pronađe zajednički jezik i spreči nastavak ovakvih radnji.

Nije se dugo čekalo na rešenje ovog problema, UEFA je donela pravilo prema kom nijedan igrač neće smeti da pomeri flašicu koja se nalazi ispred njega.

Foto: Pixabay.com/Squirrel_photos

Podsetimo, Kristijano Ronaldo je prvi fudbaler koji je sklonio flašice koka-kole ispred sebe, a kompanija je samo nekoliko dana kasnije objavila da je izgubila više od četiri milijarde evra posle ovog čina.

Nakon njega, Pol Pogba je sledeći fudbaler koji je sklonio bocu pića. On je sklonio Hajneken pivo, a mnogi su to povezali upravo s njegovom verom.

Ovaj trend je nastavio i Manuel Lokateli koji je nakon utakmice sa Švajcarskom sklonio flašice koka-kole, a poslednji u nizu je i selektor Rusije koji je popio ovo piće na konferenciji nakon što su ga novinari upitali o ovakvom ponašanju, prenosi 021.rs.

Autor: 021.rs / redportal.rs

#flašice

#koka-kola

#kristijano ronaldo

#turnir

#uefa