Ima IQ genija od 146 😮

Dvogodišnjakinja iz Kalifornije je postala najmlađi član Mense sa IQ genija od 146. 😮

Fox Los Angeles izvestio je da je Kaš Kvest primljena u najstarije udruženje ljudi sa visokim IQ-om na svetu, sa čak 46 poena više od proseka u SAD.

Mensa, koja je osnovana 1946. i ima oko 145.000 članova u 100 zemalja širom sveta, prima samo ljude koji su u top 2 % populacije.

Prema sajtu Mensa, 2 najpoznatija IQ testa su Stanford-Binet i Cattell i treba da postignete 132 i 148 kako bi bili u 2 % ljudi.

Prema Stanford-Binet testu, svako preko 145 poena je genije ili blizu genija. Kašova majka rekla je da je primetila da je pamćenje njene ćerke vrlo dobro.

- Samo je brzo razumela stvari i voli da uči. Kad je imala 17 meseci razumela je alfabet, brojeve, boje i oblike - rekla je majka.

Dodala je i da ćerka može da prepozna svih 50 država u SAD po njihovom obliku i lokaciji na mapi, može da broji do 100 i da prepozna elemente po njihovim simbolima na prirodnom sistemu elemenata.

Takođe uči španski uz engleski a do sad već zna i malo znakovnog jezika, oko 50 reči. Majka je rekla da imaju problem da pronađu vrtić koji bi bio po njenom standardu.

Majka je zbog toga osnovala sopstveni vrtić gde već sada ima 12 dece. Ipak, majka se trudi da njena ćerka "ima detinjstvo" i da joj se ne nameće previše stvari.

- Pratimo njen ritam i gledamo da bude što više mlada - dodala je majka.

IZVOR: YT / FOX 11 Los Angeles

Autor: redportal.rs

#Kalifornija

#Mensa

#SAD

#dete