Već je glasalo više od 100 miliona Amerikanaca

Mobilizacija je velika. Danas će se odlučivati o pravcu u kom će se razvijati svetska politika. Politička korektnost gotovo da ne postoji, dok javne ličnosti gotovo sa zadovoljstvom ističu svoju podršku Trampu ili Bajdenu. Arijana Grande u nekoliko navrata šeruje na svom Tviter nalogu Bajdenov sajt za glasanje, dok Lil Vejn ide na sastanke sa Trampom i poziva birače da glasaju.

IZVOR: TW / @ArianaGrande

Koliko su ovi izbori važni, govori izjava i Baraka Obame da su ovo "najbitniji izbori u životu svakog Amerikanca", a već je 2 puta učestvovao do sada i pobeđivao. Izgleda da su i Srbi iz Amerike razumeli značaj ovih izbora, pa su prvi put odlučili da kroz formalno stvaranje organizacije daju doprinos izboru predsednika.

Kao najveći adut Trampa i republikanaca u izbornom danu navodi se to što će ogroman broj simpatizera Donalda Trampa izaći danas, zbog prethodne skepse oko glasanja na daljinu. Zato su svi skeptični zbog trenutne prednosti demokrata od 500.000 glasova u Floridi. Međutim, Tramp je 2016. godine ukupno osvojio 4.617.886 glasova što je manje nego što Bajden sada ima po podacima Blumberga.

IZVOR: TW / @PpollingNumbers

Do ovog trenutka je glasalo više od 100.000.000 ljudi, što je 73% od ukupnog broja onih koji su 2016. godine ostvarili svoje biračko pravo.

Ceo događaj pratimo danas. Ostanite uz naš portal i prvi saznajte najnovije informacije o izborima u Americi!

Autor: redportal.rs

#Američki izbori

#biden

#tramp