Rat ulazi u drugu nedelju

Izrael je u vazdušnim udarima gađao na desetine ciljeva u Gazi napadajući vojnike Hamasa u palestinskoj enklavi, sa druge strane Hamas je nastavio da ispaljuje baraže raketa na izraelske gradove.

Za sada se ne nazire kraj najintenzivnijem sukobu u poslednjih nekoliko godina. Putevi, zgrade, trening kampovi i kuće su bombardovane u izraelskim napadima, posebno se fokusirajući na sam grad Gazu.

Prema izraelskim zvaničnicima, Hamas je ispalio rakete na gradove Beršebu i Aškelon. Dok su izraelski avioni pogodili devet rezidencijalnih zdanja u kojima su se nalazili komandanti Hamasa.

Izraelski premijer Bendžamin Netanjahu izjavio je da se kampanja Izraela u Gazi nastavlja punom parom, kako je navedeno juče:

Mi delamo sada, i dokle god da je potrebno mi ćemo delati da vratimo mir i spokoj vama, izrealskim građanima. Biće potrebno vremena.

Ministarstvo zdravlja Gaze izbacilo je spisak poginulih koji se popeo na cifru od 197, uključujući i 58 dece i 34 žene. Kako prenose izraelski zvaničnici, u Izraelu je poginulo 10 ljudi uključujući i dvoje dece.

Autor: redportal.rs

#2300 mrtvih

#Izrael

#Netanjahu

#Palestina

#Sukobi

#Vazdušni udari

#deca

#gaza

#raketiranje

#žena