Sa tajnom službom kovao planove za povratak na vlast

U veoma uticajnoj emisiji Report televizije RAI, koja se bavi istraživačkim novinarstvom, autori su prikazali video koji pokazuje lidera stranke Italija viva i bivšeg premijera Matea Rencija prilikom susreta sa jednim od šefova italijanske tajne policije ispred restorana na autoputu, piše list Il Fato Kotidijano.

Susret se dogodio u decembru prošle godine, u vreme kada je Mateo Renci intenzivno radio na svrgavanju tadašnjeg premijera Đuzepea Kontea.

IZVOR: TW / @DavideRicci1973

Tajni agent 007, kako mediji u Italiji opisuju jednog od šefova italijanskih tajnih službi Marka Mančinija, poznat je u javnosti kao jedan od aktera raznih afera, što podgreva sumnje i špekulacije o ciljevima susreta senatora Rencija i člana tajne službe izvan služebnih prostorija.

Mateo Renci je optužio autore TV emisije da su platili spoljnom saradniku 45.000 evra iz džepova građana koji plaćaju pretplatu samo da bi kontruisali slučaj protiv njega.

- Bivši premijer Konte nije smenjen zbog intriga, već jednostavno zato što je novi premijer Mario Dragi bolji - rekao je Renci.

Članovi stranke Italija viva najavili su parlamentarnu istragu povodom TV emisije.

Autori priloga su sve optužbe odlučno odbacili i tvrde "da se oslanjaju jedino na gledaoce koji plaćaju TV pretplatu".

Lider male parlamentarne stranke i bivši italijanski premijer Mateo Renci je krajem prošle godine uspeo da obori tadašnju koalicionu vladu premijera Đuzepea Kontea, čiji je član bila i njegova stranka Italija viva.

Video koji pokazuje Matea Rencija i tajnog agenta na parkingu autogrila napravila je jedna žena koja se tu slučajno zatekla.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#renci agent

#renci agentom

#renci rusio

#renci spijun

#renci spijunom

#renci uhvacen