Nakon izvršene imunizacije žele da podignu turizam

Izraelsko Ministarstvo turizma saopštilo je danas da želi da otvori zemlju za vakcinisane strane turiste, počev od maja, nakon dramatičnog pada novih infekcija u zemlji, iako je Ministarstvo zdravlja odmah predložilo odlaganje tog poteza za mesec dana, u svetlu globalne situacije i otkrića novih varijanti virusa.

Ministarka turizma Orit Farkaš-Hakohen izjavila je da će Izrael početi da prima mali broj vakcinisanih turističkih grupa od 23. maja, proširujući kvotu tokom narednih nekoliko nedelja i otvarajući se turistima koji putuju sami do jula, preneo je Rojters.

Ministarstvo zdravlja, međutim, želi da zabrani dolazak turista iz Indije i još 6 zemalja koje su suočene sa velikim brojem zaraženih.

Za to je potrebno odobrenje vlade premijera Benjamina Netanijahua.

Izraelcima će možda biti zabranjeno putovanje u određene zemlje pogođene pandemijom COVID-19, a kada se budu vraćali iz njih moraće u karantin iako su vakcinisani, navodi se u predlogu Ministarstva zdravlja o kojem će danas ministri raspravljati, preneo je izraelski dnevnik Harec.

Predlog se odnosi na putovanje iz Ukrajine, Etiopije, Brazila, Južne Afrike, Indije, Meksika i Turske, gde su zabeležene visoke stope zaraze koronavirusom.

Izrael se uzima kao primer dobro sprovedene masovne vakcinacije. Do sada je u ovoj zemlji dato 10.500.000 vakcina američko-nemačkog proizvođača Fajzer-Biotek, a 5.800.000 ljudi je potpuno imunizovano.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#izrael turiste

#izrael turisti

#izrael vakcina

#izrael vakcine

#izrael vakcini

#izrael vakcinisano

#izrael vakcinom