Da je na pomolu pomirenje?

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski pozvao je u utorak predsednika Rusije Vladimira Putina da se sastanu bilo gde u Donbasu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin odgovorio je na poziv ukrajinskog predsednika rekavši je da je spreman da u bilo kom pogodnom trenutku u Moskvi razgovara o bilateralnim odnosima sa ukrajinskim liderom Vladimirom Zelenskim. Prema Putinovim rečima, ako Zelenski želi da započne obnavljanje odnosa sa Rusijom, Moskva će to samo pozdraviti.

Ako se radi o razvoju bilateralnih odnosa, slobodno. Primićemo predsednika Ukrajine u Moskvi u bilo koje vreme koje mu odgovara.

Kako prenosi Sputnik.com na početku sastanka sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom ruski lider je dodao da je ukrajinsko rukovodstvo preduzelo mnogo koraka koji uništavaju odnose sa Rusijom.

U poslednje vreme aktuelno rukovodstvo Ukrajine preduzelo je mnogo koraka koji uništavaju rusko-ukrajinske odnose. Mnogo je koraka usmerenih na uništavanje naših odnosa, zbog čega, naravno, možemo samo da žalimo.

Autor: Sputnik

#Kijev

#Moskva

#Zelenski

#putin