Iz Brisela poručuju da će digitalni zeleni sertifikati biti dostupni svima, bez diskriminacije

Digitalni zeleni sertifikati, koji bi trebalo da olakšaju putovanja unutar EU biće spremni za upotrebu u predviđenom roku, do početka juna, kažu u Evropskoj komisiji.

- Naš zajednički i realističan cilj je da imamo spremne digitalne zelene sertifikate do juna i po zakonskim i po tehničkim uslovima - rečeno je u Evropskoj komisiji.

U Komisiji su se zahvalili Evropskom parlamentu koji po ubrzanoj proceduri radi na izglasavanju preloga o digitalnim sertifikataima kako bi oni mogli da budu spremni za upotrebu do početka leta.

Nakon što se predlog Evropske komisije o uvođenje digitalnih sertifikata usvoji u Evropskom parlamentu završni korak pre njihovog kretanja u upotrebu biće dogovor Evropskog palamenta i Saveta EU.

Iz Brisela poručuju da će digitalni zeleni sertifikati biti dostupni svima, bez diskriminacije, i da će se dobijati na osnovu potvrda o vakcinaciji ili postojanju antitela ili na osnovu negativnog PCR testa, i da će se dobijati na osnovu potvrda o vakcinaciji ili postojanju antitela ili na osnovu negativnog PCR testa.

Autor: redportal.rs

#EU

#eu sertifikat

#kovid pasoš