Čudan način za vođenje izborne kampanje

Izbori u indijskoj saveznoj državi Utar Prades podigli su mnogo prašine na internetu poslednjih dana. Razlog tome je što neki politički kandidati koriste pse lutalice kao hodajuće reklame, tačnije na njih lepe i vešaju reklamne plakate i puštaju ih da tako hodaju ulicama.

Dosad su viđene reklame za najmanje dva kandidata, po jednog iz pokrajina Rae Bareli i Balia. Fotografije koje kruže internetom naljutile su aktiviste za prava životinja, ali jedan od ta dva kandidata ne sumnja u svoju odluku.

IZVOR: TW / @LoonyPics

- Ne postoji zabrana korišćenja pasa lutalica u kampanji. Nikako im ne štetimo niti ih zloupotrebljavamo. Zapravo, hranimo ih svakog dana. To je plemenita ideja i glasačima se sviđaju takve inovacije - rekao je kandidat. Kako bi se čovek osećao kad bismo mu lepili nalepnice po licu tokom predizborne kampanje? Samo zato što životinja ne može da se buni ne znači da moramo na takav način da se odnosimo prema njoj. Policija bi trebalo odmah da reaguje na ovakve stvari - odgovorila je aktivistkinja Rena Mishra.     

Autor: redportal.rs

#Indija

#Izbori

#političke reklame

#psi lutalice