Aleksandar Bocan Harčenko uručio medalju Đorđeviću

Povodom 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu v.d. direktora Javnog preduzeća Pošta Srbije Zoran Đorđević je odlikovan je medaljom koju mu je poslao ruski predsednik Vladimir Putin.

Medalja je Đorđeviću uručena za aktivno učešće u patriotskom obrazovanju građana i za rešavanje socijalno-ekonomskih problema veterana iz Drugog svetskog rata.

- Počastvovan sam i prijatno iznenađen što sam primio spomen medalju od ruskog predsednika Vladimira Putina. Radujem se jačanju i unapređenju odnosa naše dve bratske nacije, sledeći primer našeg predsednika Aleksandra Vučića - naveo je Đorđević.

Đorđeviću je medalju uručio ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko na marginama izložbe u Nacionalnom muzeju pošte koja je otvorena u povodom obeležavanja 60 godina Gagarinovog leta.

Đorđević, koji je prethodno bio na funkciji ministra odbrane i rada, nedavno je izjavio da je pošta izdala posebne poštanske marke u znak obeležavanja 60. godišnjice prvog leta u svemir sa posadom.

Otkrio je i da će Putin dobiti jedinstvene prigodne kolekcionarske marke pod brojem jedan, dok će predsednik Srbije postati vlasnik drugog otiska maraka, dok će šef strateške ruske svemirske agencije Roskosmos Dimitrij Rogozin dobiti marke pod brojem tri.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Aleksandar Bocan Harčenko

#Vladimir Putin

#Zoran Đorđević i Vladimir Putin

#drugi svetski rat