Tokom kampanje za junske izbore ubijeno je čak 16 kandidata

Kandidat na lokalnim izborima u Meksiku Karlos Majorga započeo je nedavno na originalan način političku kampanju - izlaskom iz mrtvačkog sanduka.

On je, naime, na taj način želeo da ukaže na veliki broj mrtvih od posledica koronavirusa u zemlji i nasilja povezanih sa narko-kartelima.

​Majorga, koji se bori za mesto kongresmena severne meksičke države Čivava, poručio je političarima da ljudi umiru zbog njihove ravnodušnosti. Na miting, održan na mostu između meksičkog pograničnog grada Huarez i El Pasa u Teksasu, dovezen je u pozlaćenom sanduku.

IZVOR: TW / @videokings_tv

Pratilo ga je osoblje koje je nosilo cveće i bilo obučeno u zaštitna odela da bi skrenuli pažnju na visok broj umrlih od posledica COVID-19 u Meksiku, koji iznosi više od 200.000.

- Političari su ostali nemi kada je u pitanju visoka stopa organizovanog kriminala. Ostali su nemi i kada je u pitanju haotična kovid situacija - rekao je Majorga.

Prema zvaničnim podacima, više od 300.000 ljudi ubijeno je u Meksiku od 2006. godine. Kako prenosi portal Frans24, tokom kampanje za junske izbore ubijeno je čak 16 kandidata.

Autor: redportal.rs

#Izbori

#Meksiko

#kandidat

#mrtvački sanduk