Uplašeni kupci i zaposleni skrivali se ispod kase. Njihov ugriz može izazvati ozbiljne infekcije

Nedavno se pojavio video snimljen u prodavnici na Tajlandu kako prikazuje ogromnog guštera kako se penje po policama, dok su se uplašeni kupci i zaposleni skrivali ispod kase.

Kupci i vlasnici prodavnice na Tajlandu bili su zgroženi kada je ušao gušter dug oko 2 metra. U potrazi za hranom, gušter se počeo penjati po policama prodavnice, a jedan kupac uspeo je da zabeleži ceo događaj. Kaže da ovi gušteri mogu biti opasni kada su ljuti, pa se ljudi poprilično uplašili.

Čim je gušter ušao, zaposleni i kupci koji su bili u prodavnici sakrili su se ispod kase, dok se životinja penjala po policama. Tada je jedan od zaposlenih pozvao policiju koja je stigla sa stručnjacima koji su uspeli da uhvate životinju i, najverovatnije, je pustili.

IZVOR: YT / Viral Press

Navodno je ogromna životinja prvo pronađena u kanalu u blizini prodavnice, a zatim ušla u nju. Pošto je u tom delu Tajlanda nekoliko meseci bila suša, životinja verovatno nije mogla da nađe hranu napolju.

Ovi gušteri često žive u kanalima u većim gradovima Tajlanda, gde se hrane ribom, zmijama, žabama i ostacima ljudske hrane. Oni su agresivni kada se osećaju ugroženima, a njihov ugriz može izazvati ozbiljne infekcije zbog bakterija koje prenose.

Mužjaci mogu narasti do 2 metra dužine, a najveći takav gušter primećen je na Šri Lanki i bio je neverovatnih 3,22 metra. Ovi gušteri mogu težiti više od 50 kilograma, a najveći ikada zabeleženi težio je oko 90 kilograma.

Autor: redporta.rs

#Tajland

#gušter

#prodavanica