Bajden je Vladimira Putina nazvao ubicom

Ruska Federacija je opozvala svog ambasadora iz Vašingtona, a u Moskvi bi trebalo da se održe konsultacije o budućim vezama između Rusije i Sjedinjenih Država.

Ministarstvo spoljnih poslova je opozvalo ambasadora ubrzo nako što je Džo Bajden direktno okrivio Rusiju za mešanje u predsedničke izbore 2020. godine, kao i da će Putim "platiti cenu" zbog pokušaja da utiče na izbore.

- Anatoli Antonov je pozvan da dođe u Moskvu kako bi se analizirali budući odnosi sa Vašingtonom, kao i šta bi moglo da se učini povodom ovih napada - navela je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije Marija Zaharova.

Zaharova je istakla da je najbitnije da Rusija odredi svoju poziciju u budućim odnosima sa Sjedinjenim Državama, zato što se oni poslednjih godina nalaze u mrtvom uglu.

U intervjuu za ABC News koji je dao u sredu, Bajden se oslonio na izvešaj obaveštajnih službi u kojima se navodi da je Rusija pokušala da se meša u predsedničke izbore, a na pitanje da li smatra da je Putin ubica zato što pokušava da trovanjem ukloni svoje protivnike, Bajden je odgovorio "Mislim da jeste".

Autor: redportal.rs

#Amerika

#Vladimir Putin

#džo bajden

#rusija