Nije jasno ko je došao do slike i objavio je na Instagramu

Jedan od najvećih kritičara Vladimira Putina, Aleksej Navaljni, objavio je na Instagramu sliku gde je ošišan na "keca" u zatvoru u Rusiji. Ovakvim potezom je želeo da aludira da su ruski zatvori poput koncentracionih logora.

Ovaj zatvorski okrug se nalazi na više od 70 kilometara od Moskve i Navaljni ih opisuje kao paklene i još dodaje da ga stražari bude na svakih sat vremena kako bi sprečili njegovo bekstvo.

U objavi je potvrđeno da se Navaljni nalazi u zatvorskoj jedinici u gradu Pokrov. Inače, ovo područje je poznato po svojim oštrim uslovima.

Navaljni je rekao u Instagram postu da još uvek nije svedočio bilo kakvom nasilju, ali da je siguran da se zatvorenici prebijaju na osnovu onoga što ima priliku da vidi. Ono što je još zanimljivo je to da se snima apsolutno svaki pokret i da se momentalno prijavljuje svako kršenje mera.

View this post on Instagram

A post shared by Алексей Навальный (@navalny)

IZVOR: IG / @navalny

Međutim, Navaljni može da komunicira sa spoljašnjim svetom samo preko advokata, pa se postavlja pitanje, ko je uopšte došao do ove slike i objavio je na Instagramu. 😨😨😨

Autor: redportal.rs

#Vladimir Putin

#navaljni

#rusija