Donirao je preko trećine svojih akcija

Osnivač kompanije Zoom Video Communications Erik Juen prebacio je oko 40% akcija sopstvene kompanije koje vrede ukupno oko 6 milijardi dolara kao poklon, piše Vol Strit Žurnal pozivajući se na podatke koje je Erikova kompanija dostavila američkoj Komisiji za hartije od vrednosti.

Prema tim podacima, Erik Juen je prebacio oko 18 miliona akcija kompanije na 2 primaoca (po 9 miliona), iz 2 poverenička fonda, čiji su poverenici osnivač Zuma i njegova supruga. Međutim, imena primalaca nisu navedena.

Prema InsiderScore-u, pre transakcija, Erik Juen je bio najveći akcionar kompanije sa 15% udela u Zumu i 40% glasova, a donirani kapitalni ulog iznosio je približno 6% akcijskog kapitala usluge.

U junu 2020. godine objavljeno je da je tržišna kapitalizacija usluge konferencije Zum tokom trgovanja prvi put premašila 50 milijardi dolara. Kao rezultat toga, cena akcije kompanije porasla je za 9,74% na 179,48 dolara.

Po ovoj ceni hartija od vrednosti, tržišna vrednost kompanije iznosila je 50,61 milijardu dolara. Takođe je naglašeno da se 2020. godine kapitalizacija Zuma povećala za više od 30 milijardi dolara.

Prema investitorima, sve veća popularnost usluge usred ograničenja usled koronavirusa dovešće do dugoročnog rasta prihoda kompanije.

Autor: redportal.rs

#Erik Juen

#donacija

#zoom