Datoteke veličine 4GB za samo 6 sekundi možete preuzeti 😲

Samsung je oborio rekord brzine prenosa 5G podataka korištenjem E-UTRAN New Radio Dual Connectivity (EN-DC). Ova tehnologija omogućava mobilnim operaterima poboljšanje 5G brzine i pokrivenost signala jer se potpomaže sa postojećom 4G mrežom. Pored toga, ona kombinuje 2 frekvencijska spektra. Na taj način se povećava pokrivenost, efikasnost, pouzdanost i brzina.

- Kroz ovu demonstraciju ponovo smo ostvarili rezultat na koji smo ponosni, a sve kroz dualni 4G/5G pristup. Ovo samo potvrđuje našu predanost omogućenja najboljih mogućih 5G rešenja za naše korisnike, kao i predanost pružanja konstantne podrške, kojom pomažemo mobilnim operaterima da brže ostvare benefite koji postoje zahvaljujući 5G uslugama – naglasio je Ji-Yun Seol, Samsungov potpredsednik.

Foto: Pixabay.com/ADMC

Brzina je postignuta u Južnoj Koreji, u laboratorijskim uslovima i iznosila je 5,23GBps pri prenosu na 1 uređaj. Uspeh je ostvaren kombinacijom 40MHz 4G frekvencije i 800MHz 5G frekvencije u mmWave.

Uređaj koji su koristili tom prilikom je Samsung S20+ pametni telefon, a ostali uređaji i proizvodi bili su 4G radios, 5G radios i 4G/5G "common Core". Kad bi korisniku bile dostupne ove mogućnosti prenosa podataka mogao bi preuzeti datoteke veličine 4Gb za samo 6 sekundi. 😲

Podsećamo da je dosadašnji rekord iznosio 4,35GHz i iz prošle godine je, a isto ga je postavio Samsung.

Autor: redportal.rs

#5G

#Samsung

#brzina prenosa

#rekord