WeChat pokrenuo mini-program sa kineskom verzijom međunarodnog zdravstvenog uverenja za putnike

Društvena mreža WeChat zvanično je pokrenula mini-program sa kineskom verzijom međunarodnog zdravstvenog uverenja za putnike, saopštio je Konzularni ured pri Ministarstvu spoljnih poslova Narodne Republike Kine.

- U ne tako dalekoj budućnosti, kineska verzija međunarodnog zdravstvenog sertifikata za turizam promovisaće zdravu, sigurnu i urednu komunikaciju između ljudi iz različitih zemalja i postaće pouzdana garancija za kineske građane koji putuju svetom - navedeno je iz WeChat.

Sertifikat prikazuje rezultate testova na antitela na nukleinsku kiselinu i IgG, kao i prisustvo ili odsustvo vakcinacije protiv koronavirusa. Ove informacije može dobiti bilo koja strana zdravstvena agencija skeniranjem QR koda. Po želji se sertifikat može odštampati.

Slične tehnologije su već korišćene u Kini. Dakle, u zemlji su se prošle godine pojavili "zdravstveni kodovi" koji sadrže podatke o širenju koronavirusa. QR kod, koji se mogao dobiti u elektronskom novčaniku ili aplikaciji, korišćen je kao propusnica na posao, javna mesta ili prevoz.

Autor: redportaol.rs

#Pasoši

#WeChat

#aplikacija

#kina

#kovid pasoš

#putnici