Stara zabava postaje prilično skupa u nekim slučajevima

Neotpakovana kopija retke serije igre Super Mario Bros. 3, koja je redefinisala žanr platformskih igara krajem 80-ih godina prošlog veka, prodata je na aukciji za famoznih 156.000 dolara, čime je postala najskuplja igra svih vremena.

Prodaju je izvršila teksaška aukcijska kuća Heritidž okšns (Heritage Auctions), čime su pretekli rekord prodaje iza koje su takođe stajali oni. Naime, rekord za najskuplju prodatu kopiju igrice do sad je držao primerak igre Super Mario Bros. (prvi u serijalu o Super Mariju) koji je prodat ranije ove godine za 114.000 dolara, odnosno 95.000 evra u protivrednosti.

Na cenu naravno nije uticala toliko igra, koliko činjenica da ova kopija potiče iz retke serije u kojoj naslov igre prekriva ruku glavnog protagoniste, ali i činjenica da je pakovanje bilo u besprekornom stanju. Kao da je juče izašlo iz fabrike, što bi rekao naš narod.

Da li će nov vlasnik da je igra ili će ja samo posaditi u vitrinu kao deo istorije, ne bismo znali, ali znamo da bi klinci koji su živeli početkom 90-ih za ovu igru dali i mnogo više novca, da im je bio pri ruci.

IZVOR: YT / xRavenXP

Autor: redportal.rs

#najskuplja kopija igre

#nintendo

#prodata igra

#super mario bros 3