Najskuplja NFT u Sandbox virtuelnom svetu

U svetu virtuelnih igrica Sandbox, mega jahta je prodata za neverovatnih 650.000 dolara. Ovaj virtuelni luksuzni brod se zove Metaflower Super Mega Yacht, uključujući 2 heliodroma, hidromasažne kade i DJ kabinu, među ostalim raskošnim sadržajima. Ovom kupovinom, jahta Metaflower postala je najskuplji nezamenljivi token (NFT) koji je prodat u Sandbox-u, virtuelnom svetu izgrađenom na Ethereum blok lancu koji omogućava igračima da prikupljaju digitalne kolekcionarske predmete, prave sopstvene igre.

Metaverse je futuristička, trodimenzionalna verzija Interneta koja potencijalno može održati potpuno funkcionalan virtuelni univerzum. Prema slikama, ova jahta je trospratna i bele boje. Plaćanje ovog NFT-a je izvršeno sa 149 Eter tokena.

Jahta je posebno dizajnirana kao deo luksuzne NFT serije za The Sandbox. Privatna ostrva, gliseri kao i džet ski su ostali proizvodi koji se nalaze u ovoj seriji.

IZVOR: TW / @joinrepublic_re

I ovo nije prvi put da se proda ovako skupa NFT aktiva. Ranije u novembru, zemljište je prodato za 2,43 miliona dolara u Decentralendu, koji je takođe decentralizovani, 3-dimenzionalni univerzum virtuelne realnosti izgrađen na Ethereum blok lancu. Ljudi mogu kupiti komade zemlje, imanja i nosive uređaje za svoje virtuelne avatare kako bi prilagodili svoje iskustvo postojanja u alternativnoj stvarnosti.

Bloomberg Intelligence očekuje da će tržišna prilika za Metaverzum dostići 800 milijardi dolara do 2024. godine.

Nakon što je Fejsbuk preimenovan u Meta ranije ove godine, više tehnoloških giganata poput Microsofta, Nvidia Omniverse i Roblok Metaverse ulazi u Metaverzum.

IZVOR: TW / @satyanadella

Autor: redportal.rs

#Metaverse

#NFT

#jahta

#mega jahta

#sandbox