Legendarna igrica slavi 20 godina postojanja

U početku beše samo mod u okviru Half Life, a vrlo brzo i zasebna igrica. Iako najavljena u prošlom milenijumu, svetlost dana je ugledala 8. novembra 2020. g.

Kreatori su bili Min Li i Džes Klif, dva pulena Valve koji su ovoj kompaniji doneli svetsku popularnost.

Naime, odmah po izlasku, Counter Stike je postala najigranija multiplayer igrica na svetu.

Prolazila je kroz razne faze, ali je fizika i suština igrice do današnjeg dana ostala ista. Stariji igrači najviše pamte CS 1.6, koji je i pored svih nastavaka igra i dalje.

Sledeći u nizu je bio Source, koji nije baš nešto zablistao, poput drugih verzija. Ali je zato Global Ofensive, iako je izašao 2012. g. i dalje aktuelan.

Counter-Strike je već godinama jedan od najpopularnijih esportova. Dok su druge igrice doživljavale uspehe, obarale CS sa trona, svakoj je bilo zajedničko da su trajale neko izvesno vreme i zatim nestajale. Samo je Counter Stike opstajao.

Danas kada je prošlo više od pola godine od izlaska Valoranta, naslova koji je najviše pretio da ugrozi Counter Stike, svi su ostali zapanjeni. CS:GO scena je pretrpela gubitke, ali minimalne, ništa je nije posebno bitno uzdrmalo.

Zanimljiv je put kreatora ove igrice, koja je samo oružje i mape modifikovala tako da se zadrži osećaj nekih promena u igrici, a da se u igrici suštinski ništa ne promeni.

Svim ljubiteljima ove igrice želimo srećan praznik! 🥳

Autor: redportal.rs

#20 godina

#counter strike

#rodjendan