Jedan obožavalac The Elder Scrolls 5: Skyrim se u emotivnoj izjavi priseća kako ga je duboki svet igre sprečio da okonča svoj život 😊😊

Kao i bilo ko drugi, igrači nisu imuni na poteškoće koje im život ponekad može stvoriti. Iako video igre ljudima često nude način da se opušte um, bolest, izolacija ili poteškoće u karijeri u stvarnom životu izgledaju kao da uvek čekaju da napadnu. Godine 2013. nevolje jednog igrača toliko su ga opteretile da je razmišljao o okončanju sopstvenog života. Međutim, pogled u poslednjem trenutku kroz njegovu Steam biblioteku pretvorio se u obnovljenu ljubav prema svetu The Elder Scrolls 5: Skyrim, koji mu je nakraju spasio život.

Korisnik Redita "zombieinferno" nedavno je objavio svoju borbu sa depresijom od bipolarnog poremećaja tokom većeg dela svog života. U junu 2013. godine našao se u "dubokoj pećini očaja" i više puta pokušao da izvrši samoubistvo. Ali nakon jednog pokušaja, "zombiinferno" se zapitao kome će ostaviti svoje stvari.Tada se zatekao kako pregleda svoju Steam biblioteku i naišao je na The ElderScrolls 5: Skyrim, igru koju je igrao stotinama sati, ali je zapravo nikada nije pobedio.

Ovaj trenutak se pretvorio u potragu za pobedom u igri, potraga zombieinferno je odlučila da mora da je završi pre nego što okonča svoj život. Ali, kao što svaki ljubitelj Skyrim-a zna, učiniti samo "još jednu potragu" gotovo je nemoguće. Usredsređeni cilj Zombieinferna da pobedi Alduina ubrzo se pretvorio u istraživačko putovanje koje se dovršavalo jedno za drugim mnogih Skyrim-ovih bočnih potraga i aktivnosti. Tamrielov dubok i nagrađujući svet držao ga je zaokupiranog uma daleko od samoubilačkih misli.

Foto: Printscreen YouTube

Posle još mnogo sati igre, konačno je pobedio Alduina. Umesto da se oseća kao da se bliži kraj, imao je - dubok osećaj zadovoljstva... osećao sam se - srećnim. U tom trenutku je počeo da razmišlja o svim stvarima koje bi propustio ako umre i razmišljao je o svim načinima na koje muzika, filmovi ili video igre mogu ljudima pružiti radost. To je dovelo do njegove odluke da životu pruži novu šansu.

"Zombieinferno" je napustio mesto gde je umalo umro i vratio se porodici da bi započeo težak put nazad ka zdravlju. To je bilo pre osam godina. Sada kaže da je pronašao ljubav i da nije imao ozbiljnu depresivnu epizodu skoro četiri godine. Skyrim-ova bogata otvorena i nepregledna otkrića ponudila su mu slatki eskapizam koji muje dao hrabrost da se bori sa sopstvenim čudovištima i pobedi.

Iako je Skyrim pružio inspiraciju potrebnu "zombiinfernu", to sigurno nije jedina igra koja je promenila život. Od jednostavnosti slagalica sa tri meča do svetova ispunjenih detaljima poput Red Dead Redemption 2, video igre mogu imati moć da vrate nadu i izleče slomljene ljude. Važno je da igrači budu tu jedni za druge, a "zombieinferno" ima sledeće reči ohrabrenja za one koji se nađu na istom mestu kao i pre nekoliko godina: - Nađite svog zmaja da pobedi. Pronađite svoj razlog da nastavite da idete napred. Prigrlite stranu - misije. Budi svoj heroj .

Autor: Redportal.rs

#Bethesda

#Gaming

#Skyrim

#The Elder Scrols V

#igra

#video igra