Gejming kompaniju je kupio američki Take -Two 🎮

Srpski Nordeus prodat je američkoj kompaniji Take -Two Interactive Software. Deo posla je u akcijama, deo u kešu, prenosi Businesswire. Kako je objavio Take Two, njihova akvizicija iznosi 378 miliona dolara. U cenu je uračunata gotovina od 225 miliona dolara i 90 miliona dolara u akcijama.

Osnivački tim Nordeusa nastaviće da vodi kompaniju. Novčani deo se finansira iz gotovine Take-Two. Gejming kompanija Nordeus osnovala je danas i fondaciju, sa početnim budžetom od 3 miliona dolara, kako bi podržala razvoj obrazovanja u Srbiji.

Kompanija Nordeus je objavila ovo i na svom Instagram profilu:

- Oduševljeni smo što smo se pridružili porodici Take-Two. Otkrili smo da smo povezani sa zajedničkim vrednostima, kulturom i zajedničkom vizijom. Od pokretanja 2010. godine, do onoga što smo danas, Nordeus je izgrađen na tome da svetu pruži više šampiona kroz sjajna igračka iskustva kao što je Top Eleven, dok se istovremeno ukorenjujemo u zajednicu u Srbiji kontinuiranim naporima u vraćanju. Uzbuđeni smo što i naše proizvode i naš rad podižemo sa njima na lokalni nivo, dok nastavljamo sa ciljem da Srbiju postavimo na globalnu mapu igara.

View this post on Instagram

A post shared by Nordeus (@lifeatnordeus)

IZVOR: IG / lifeatnordeus

Autor: redportal.rs

#Firma

#Gaming

#nordeus

#prodaja