Izgleda da i u inostranstvu ima neznalica na polju marketinga

Kakav peh se desio proizvođaču grafičkih kartica ZOTAC ovih dana, teško je i opisati, ali idemo ispočetka. Naime, zadnjih nedelja, kao što je poznato, vrednost bitkoina je naglo rasla (s tim što je zadnjih dana počela i da opada pomalo) što je dovelo do velike tražnje za grafičkim kartama koje su potrebne za rudarenje kriptovaluta.

To je samo po sebi dovelo i do nestašica grafičkih kartica, ali i do naglih skokova njihovih cena koje daleko prevazilaze njihovu regularnu vrednost.

Problem je što je ovolika nestašica grafičkih kartica dovela do ludila one kojima kartice ne trebaju za rudarenje već za - igranje. Zapravo, ova nestašica je dovela PC igrače do ludila sama po sebi, ali da stvari odu u još gorem pravcu postarao se neko iz marketinškog time kompanije ZOTAC koja se bavi proizvodnjom grafičkih karti.

Naime, oni su prošle nedelje pustili tvit na kojima je prikazan rig sa njihovim karticama sa sve porukom Naša armija je gladna za koinima, a da kako bi stvari dodatno pogoršali postavili su i heštegove #PCGaming, #Gaming, #Gamers i #PCMasterRace. Priznaćete, ne naročito pametan gest?

Tako su mislili i mnogi korisnici Tvitera tako da su zaspamovali ovaj tvit, koji je brzo uklonjen (ali uzalud, mnogi su sačuvali skrinšot 😊), međutim, to teško da će povratiti Zotac jer je već krenula kampanja za bojkot njihovih proizvoda.

Šta da kažemo osim - obratite pažnju ko vam radi marketing. 😁

Foto: techspot.com/nepoznato

Autor: redportal.rs

#ZOTAC

#bitkoin

#gejming

#majnovanje