Cakanine replike se i sad prepričavaju 😎

Glumica Vesna Trivalić rođena je 13. marta 1965. u Beogradu. Osim glumom Vesna se amterski bavila i slikanjem, ali ljubav prema glumi je preovladala.

FDU upisuje 1984. u klasi profesora dr Vladimira Jevtovića. Njenu generaciju zovu 12 veličanstvenih, a studirala je u klasi sa Draganom Bjelogrlićem, Miloradom Mandićem Mandom, Srđanom Todorovićem, Draganom Petrovićem Peletom, Darkom Tomovićem, Vesnom Stanojević i Bodom Ninkovićem. 

Njene najpoznatije uloge su: Uloga Cakane u Otvorenim vratima, Violete u Mi nismo anđeli, rukometašice Ljiljane Popović u Boljem životu, Bisenije Bise Gavrilović u Porodičnom blagu, Smiljke u Ljubav, navika, panika, Natalije u Komediji na tri sprata.

Dobitnica je nekoliko prestižnih nagrada: Statueta Ćuran za ulogu Ivke u predstavi Kanjoš Macedonović na Danima komedije u Jagodini, 1992., Statueta Ćuran za ulogu Jece u predstavi Čorba od kanarinca na Danima komedije u Jagodini, 2001, Zlatna arena za najbolju sporednu glumicu, za ulogu Buce u filmu Oktoberfest, na Filmskom festivalu u Puli, 1987, Nagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu u filmu Tito i ja, Nagrada Ona i on za glumački par godine, sa Draganom Bjelogrlićem, za uloge u seriji Bolji život.

Vesni želimo mnogo zdravlja i još mnogo uspešnih uloga i nagrada. 💖

IZVOR: YT / Nikola Lukic

Autor: Redportal.rs

#ROĐENDAN

#Vesna Trivalić

#gluma

#nagrade