Srećan sam što ovo konačno delim sa svetom!

Glumica Elen Pejdž objavila je da je trans u podužoj Instagram objavi. Ova zvezda, koja je najpoznatija po filmu Juno, a sada je u hit seriji Umbrella Academy, takođe je izrazila ogromnu zahvalnost svim ljudima koji su je podržali na ovom putu.

View this post on Instagram

A post shared by @elliotpage

IZVOR: IG / elliotpage

- Zdravo prijatelji, želim da podelim sa vama da sam trans, moje zamenice su on/ oni i zovem se Eliot. Srećan sam što ovo pišem. Srećan sam što sam ovde. Srećan sam što je konačno došlo do ovoga - napisano je u objavi.

- Osećam ogromnu zahvalnost za neverovatne ljude koji su me podržavali na ovom putu. Beskrajno su me nadahnjivali ljudi iz trans zajednice. Hvala vam na vašoj hrabrosti, vašoj velikodušnosti i neprestanom radu na tome da ovaj svet učinite inkluzivnijim i saosećajnijim mestom. Pružiću podršku koju god mogu i nastaviću da težim ka društvu više ljubavi i ravnopravnosti - nastavljeno je.

Pejdž je takođe zatražio strpljenje, otkrivajući da uprkos tome što se trenutno oseća duboko srećnim i znajući koliku privilegiju nosi, ​​takođe se boji. Bilo je govora i o kontinuiranom nasilju i mržnji usmerenoj ka trans zajednici. Kampanja za ljudska prava izvestila je da je samo u 2020. godini ubijeno najmanje 40 trans osoba, a većina njih jesu Afroamerikanke i Latinoamerikanke. Takođe je dalje rečeno da je moguće da još mnogo slučajeva nije prijavljeno.

Autor: redportal.rs

#Eliot Pejdž

#trans

#trans zajednica