Radnja drame/psihološkog trilera Mrak inspirisana je istinitim događajem koji se odigrao u vreme martovskog pogroma na Kosovu

Film Mrak Dušana Milića osvojio je nagradu publike na 33. Filmskom festivalu u Trstu, gde je ujedno imao i svetsku premijeru.

Radnja drame/psihološkog trilera Mrak inspirisana je istinitim događajem koji se odigrao u vreme martovskog pogroma na Kosovu. Film obrađuje životnu i potresnu priču koja je ispričana kroz vizuru devojčice Milice koja sa majkom i dedom živi u planinskim zabitima Kosova, na imanju okruženom gustom šumom. 

Autorsku ekipu filma čine scenarista i reditelj Dušan Milić, direktor fotografije Kiril Prodanov, scenograf Milenko Jeremić, kostimografkinja Lidija Jovanović, montažer Yanis Chalkiadakis i kompozitor Kristian Eidnes Andersen.

Dok su u glumačkoj podeli Danica Ćurčić, Slavko Štimac, Miona Ilov, Flavio Parenti, Ivan Zerbinati, Nikola Kent, Darren Pettie, Nikola Rakočević, Slaviša Čurović, Slađana Bukejlović. Film Mrak će imati premijeru 26. februara pred domaćom publikom u okviru takmičarskog programa predstojećeg 50. Međunarodnog filmskog festivala- FEST 2022.

Autor: redportal.rs

#Dušan Milić

#Mrak

#film

#nagrda