Petar Kralj zasigurno je jedan od onih koji će kroz uloge živeti večno.

Glumac Petar Kralj zasigurno je jedan od onih koji će kroz uloge živeti večno. Svojim upečatljivim glasom nije mogao da prođe nezapaženo.

Petar Kralj, rođen je 4. aprila 1941. u Zagrebu, samo 6 dana pre osnivanja Nezavisne Države Hrvatske (NDH). Otac Đorđe je bio profesor istorije, a majka Stanislava je bila profesorka geografije.

Zbog stvaranja nacističke države NDH porodica se seli u Rumu, a potom u Sremsku Mitrovicu gde je Petar proveo detinjstvo.

Završio je gimnaziju je završio u Novom Sadu 1960. a potom je upisao Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu.

Bio je član Ateljea 212 od 1968. do 1979. a potom postaje slobodan umetnik.

U prvom braku sa glumicom Ljiljanom Gazdić dobio je kćerku Milicu koja je na svom Tviter profilu podsetila svoje pratioce da je danas godišnjica smrti velikog glumca.

Preminuo je 10. novembra 2011. u Beogradu posle duge i teške bolesti, u 70. godini života. Sahranjen je 14. novembra u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

IZVOR: TW / @milessa_

Petra Kralja sećaćemo se po brojnim ulogama, a najpoznatije su: Lov u mutnom, Bolji život, Odlazak ratnika, povratak maršala, Poslednji krug u Monci, Vuk Karadžić, Metla bez drške, Stižu dolari, Porodično blago.

IZVOR: YT / cvrle63

Petar Kralj u Boljem životu.

IZVOR: YT / Serbian Sitcoms

Autor: Redportal.rs

#Petar kralj

#gluma

#uloge