Filmski mogul je u sudnicu stigao u invalidskim kolicima, u jako lošem zdravstvenom stanju.

Poznati američki filmski mogul Harvi Vajnstajn izjasnio se da nije kriv za silovanje 4 žena i 7 drugih seksualnih napada. U februaru prošle godine Harvi je osuđen na 23 godine za silovanje žene u hotelu 2013. godine i za prisiljavanje druge žene na oralni seks u njegovom stanu 2006. godine.

Nakon prve presude, uručena je žalba i Harvi sada čeka drugo suđenje gde se suočava sa mogućnošću da mu se produži kazna. Filmski mogul je u sudnicu stigao u invalidskim kolicima, u jako lošem zdravstvenom stanju.

Protiv njega podignuto je 11 optužnica, među kojima su 4 tačke silovanja i 4 tačke prisilnog oralnog seksa. Ukoliko bude optužen za svih 11, Harvi se suočava sa kaznom od 140 godina. Njegovi advokati podneli su zahtev za odbacivanje 3 od 11 tačaka optužnice, a zatražena je i medicinska evaluacija koja mu je odobrena. Većina žena se izjasnilo da su se napadi dogodili između 2004. i 2013. godine u hotelu na Beverli Hilsu i Los Anđelesu, a neki napadi su se desili i tokom nedelje kada se održavao Oskar.

Novo suđenje najavljeno je za Novembar.

IZVOR: YT / Sky News

Autor: redportal.rs

#Harvi Vajnstajn

#Optužnica

#Producent

#film

#seksualno zlostavljanje

#silovanje