Ovo je ujedno bio i film u kojem je debitovala Endi Mekdauel

Ljubitelji filmova o Tarzanu sigurno nisu propustili ovaj film, ali ga danas možemo gledati samo sa nostalgijom jer ovako prirodnih snimaka nema već neko vreme.

U ovoj verziji ga je tumačio Kristofer Lambert, a zanimljivoje i da je ovo bio i prvi film Endi Mekdauel, za koju se mora priznati da jekamera prosto „obožava“.

Foto: apollon.rs/promo

Film je izašao 1984. godine, 72 godine nakon izlaskanovele „Tarzan među majmunima“ koju je pisao Edgar Rajs Barouz, pokušavajući dazaradi koji dolar više.

Po njegovoj izvornoj zamisli sama reč “tarzan” jeznačila „belokožac“, budući da majmuni sa kojima Tarzan odrasta koristejednostavan jezik, na kojem „tar“ znači „belo“, dok je „zan“ reč koja znači„koža“ .

Foto: apollon.rs/promo

Danas bi mu verovatno mnogi zamerili na ovome. 😄

Inače, kako bi verno prikazali majmune sa kojima odrasta glavni lik u ovom filmu, grupa akrobata, pantomimičara, glumaca i cirkuskih artista je vežbala po 8 sati dnevno nekoliko meseci. To je zaista bila posvećenost koja se danas retko viđa, zar ne? 😲

I ovaj film, kao i druge ekranizacije o „gospodaru majmuna“, možete gledati preko aplikacije Apollon, bez reklama i banera, uz besplatno članstvo u prvih 30 dana korišćenja.

Link za aplikaciju se nalazi ovde:

https://register.apollon.rs/

IZVOR: YT / Apollon Media

Autor: redportal.rs

#endi mekdauel

#grejstok

#kristofer lambert

#legenda o tarzanu

#tarzan