Život najvećeg srpskog boema biće ekranizovan uskoro

Dragan Bjelogrlić i Milan Marić završili su pre nekoliko dana u Americi snimanje filma o Tomi Zdravkoviću pod nazivom Toma.

Reditelj i glavni junak ovog ostvarenja proveli su desetak dana u Čikagu, gde su snimili poslednje kadrove drame o životu našeg najvećeg boema Tome Zdravkovića.

Marić i Bjela snimali su na autentičnim lokacijama i ovekovečili kako je naš čuveni pevač napisao svoj veliki hit Svirajte noćas samo za nju, posvećen Silvani Armenulić.

- Marić se odlično snašao u ulozi Tome, Bjela je baš zadovoljan. Sve vreme ga je hvalio na setu i govorio da je stasao u ozbiljnog glumca. Njih dvojica su danju vredno radili sa ekipom, a uveče se provodili po srpskim kafanama u Čikagu. Organizatori su se potrudili da im prirede lep provod - prenosi Informer.rs.

View this post on Instagram

A post shared by Milan Maric (@eugensmesni)

IZVOR: IG / @eugensmesni

Scena koja je izazvala najveću pažnju na ulicama Čikaga bila je ona u kojoj se Toma ženi Gocom.

- Marić i glumica Sanja Marković glumili su mladence, a ta scena izazvala je nezapamćeno interesovanje slučajnih prolaznika. U trenutku kada mlada i mladoženja izlaze iz opštine počinju da sviraju marijači i svi kreću veselo da igraju i pevaju. Ljudi su stajali i sve to posmatrali, a mnogi su i fotkali neobične svatove - prepričava naš sagovornik.

View this post on Instagram

A post shared by Dragan Bjelogrlic (@draganbjelogrlic_)

IZVOR: IG / @draganbjelogrlic_

Reditelj filma Toma Dragan Bjelogrlić kaže da će zauvek pamtiti snimanje u Čikagu.

- Uspeli smo da snimimo scene koje će biti veoma bitne u filmu. Čikago je bio važan grad u Tominom životu, posle svih brodoloma koje je doživljavao tokom sedamdesetih godina u Beogradu. Toma je znao da je teško bolestan kada je stigao u Ameriku, pa je imao ideju da bi možda mogao tu i da umre - priča Bjela i dodaje da je i tada sudbina imala drugačije planove za slavnog boema:

- U Americi je upoznao svoju ženu Gocu, dobio dete i napisao neke od najboljih svojih pesama. Toma je živeo skoro šest godina u Čikagu, a posle toga se vratio u Beograd i napravio svoj prvi solistički koncert.

Autor: Informer.rs / redportal.rs

#Dragan Bjelogrlić

#Milan Marić

#Toma Zdravković