Dete je stradalo na mestu saobraćajne nesreće 💔

Na području Opštine Ilidža juče je u ulici Bojnička 34-godišnji muškarac A. H. autom udario dvogodišnje dete koje je na mestu nesreće preminulo.

- Dana 06.05.2024.godine, u 17.45 sati, na putu prema dvorištu kuće u ulici Bojnička, opština Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je došlo do udara i obaranja na put pešaka-deteta od strane putničkog motornog vozila mercedes, kojim je upravljao A.H., rođen 1990. godine, iz Sarajeva - saopšteno je iz MUP-a KS.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi, od zadobijenih povreda, na mestu nesreće je smrtno stradalo dete–pešak (2022), čiju smrt je konstatovao lekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva KS, kojeg su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo stalnih sudskih veštaka saobraćajne i mašinske struke, piše Avaz.

- Istog dana, u 21.15 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo Teška krivična dela protiv sigurnosti javnog saobraćaja (član 336. stav 4. KZ FBiH), a u vezi sa krivičnim delom Ugrožavanje javnog saobraćaja (član 332. stav 3. u vezi sa stavom 1. KZ FBiH), slobode je lišen 34-godišnji vozač A.H. i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo - naveli su iz MUP-a KS.

Autor: Avaz