Kad je videla da dete ima modrice i da neće ništa jesti, rešila je da pomogne

Konobarica Flavijan Karvaljo iz Orlanda (SAD), spasla je 11-godišnjeg dečaka od njegovih nasilnih roditelja tako što mu je prosledila poruku sa napisanim pitanjem "Da li ti je potrebna pomoć?".

Sve se desilo prvog dana ove godine kada je mališanova majka zajedno sa svojim mužem ušla u restoran Misis Potejto, gde Karvaljova radi. Kako Flavijan sama kaže, odmah je primetila da nešto nije u redu.

- Prvo mi je bilo neobično što su naručili hranu samo za njih dvoje, dok za dečaka nisu naručili ništa, govoreći mu da će jesti kod kuće. Onda sam primetila da su dečakove ruke i lice bile pune modrica - izjavila je ona komentarišući ceo događaj.

Shvativši da nešto definitivno nije u redu, napisala je poruku i pružila je dečaku, ali stojeći iza njega sve vreme, kako bi bila sigurna da je roditelji neće videti. Tada je dečak gestom pokazao da mu treba pomoć. Odmah je pozvala policiju tako da je dečak odveden u bolnicu, gde se videlo do koje mere je bio zlostavljan. Na stranu što su na njegovom telu bile vidne brojne povrede, takođe je utvrđeno da je dete izgladnjivano, budući da je imalo 10 kilograma manjka, kao i da je prebijano, pa čak obešeno o noge u nekoliko navrata, kao oblik kazne.

O dečaku i još jednom detetu koji je ovaj par imao, sada brine Odsek za decu i porodicu države Floride. Majka i otac su optuženi po više tačaka za nasilje u porodici, nasilje prema deci i nemar.

Autor: redportal.rs

#Florida

#nasilje u porodici

#orlando