Nemac sa poternice uhapšen u Bosni i Hercegovini 👆🏼

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u petak su na području Tomislavgrada, prema međunarodnoj Interpolovoj poternici, uhapsili jednu osobu. Međunarodnu poternicu raspisao je Interpol Republike Nemačke s ciljem hapšenja i izručenja navedene osobe Nemačkoj, a zbog krivičnog gonjenja za krivično delo ubistvo u pokušaju. Uhapšen je 46-ogodišnjak nemačko-albanskog porekla, Gazmend Ajdini.

U Sudu BiH u petak je održano ekstradicono ročište. Gazmend će vrlo brzo biti izručen Nemačkoj, s obzirom na to da je pokušao ubiti bivšu suprugu na brutalan način. On je uhapšen u Tomislavgradu nakon što je u sredu sekirom napao bivšu suprugu. Posle stravičnog čina pobegao je automobilom i krio se na području BiH. Potraga za njim trajala je od srede. Žena je teško povređena i nalazi se u bolnici.

Napad sekirom dogodio se na putu do škole u Ober-Ramštatu i zabrinuo je lokalno stanovništvo. Svedoci su ispričali da je muškarac u alkoholisanom stanju prvo ženu udario razbijenom flašom, a zatim sekirom u vrat. Uz zahtev za pravnu pomoć od javnog tužilaštva u Darmštatu, sada bi trebalo pokrenuti izručenje 46-godišnjaka Nemačkoj, objavili su tamošnji mediji.

Autor: pink.rs