Nastavlja se agonija

Nakon stravične vesti, koja je stigla iz Obrenovca, da je tek rođena beba bačena u kontejner, i dalje nije utvrđeno ko je počinio ovaj prekršaj teškog ubistva.

Najvažnije je da je bebi na vreme ukazana lekarska pomoć i da je zbrinuta u Institutu za neonatologiju Kliničkog centra Srbije. Takođe, utvrđeno je da beba ima dovoljno kilograma i da je rođena u terminu.

Sve sumnje za ovaj užas, koji se desio u Obrenovcu, uprte su u majku porodilje, koja je uhapšena i određen joj je pritvor u trajanju od 48 sati.

Prema nezvaničnim saznanjima, ona je u policiji negirala ovo delo uz tvrdnju da je bebu odmah nakon porođaja upravo želela da usmrti njena ćerka Milja.

Nakon ovog incidenta oglasila se Nataša, sestra devojke Milje koja se porodila. Nataša je stala u odbranu majke:

- Moja mama nije bacila unuče u kontejner. To tvrdim sa sigurnošću, jer je celog života pomagala starima, ali i deci. Nažalost, sumnjam da je to mogla da uradi samo moja sestra Milja.

Nataša ističe da nije znala da joj je sestra u drugom stanju. Kako ne žive zajedno, ne viđaju se često i nije bila u toku sa dešavanjima u porodici.

- Mama je čistačica u Domu za stare u Obrenovcu, a i ja sam donedavno tamo radila kao negovateljica. U međuvremenu sam se udala i otišla iz porodičnog doma. Nisam mnogo bila upućena u to šta se događa u kući mojih roditelja i sa sestrom, a kada sam je pitala zašto se u poslednje vreme toliko udebljala, nije htela da mi odgovori.

Milja već ima jedno dete iz prethodnog braka, ali kako brak nije uspeo da opstane, ona se vratila sa sinom kod roditelja. Pretpostavlja se da je krila trudnoću od roditelja i sestre i zato je ova situacija izazvala veliki šok kod porodice.

Pogledajte snimak sa lica mesta:

IZVOR: YT / RTV Mag

Kako se Milja porodila u stanu, došlo je do komplikacija i pozvana je Hitna pomoć. Dok su dežurna doktorka i sestra ukazivali pomoć Miljani, vozač saniteta Dušan Mihajlović, koji ih je čekao ispred zgrade, čuo je nekakvo cviljenje iz obližnjeg kontejnera. U prvom trenutku pomislio je da je neko u smeće bacio psa ili mačku. A onda je u jednom od kontejnera, u crnoj kesi za smeće, pronašao bebu.

Poslušajte izjavu heroja, vozača Hitne pomoći, koji je pronašao bebu:

IZVOR: YT / Lokalne novine

Autor: redportal.rs

#Obrenovac

#beba

#kontejner

#porodjaj