Noćas je u Beogradu posle kraće bolesti preminula dr Danijela Gordić, specijalista interne medicine i subspecijalista pulmologije

Mag. sc. dr Danijela Gordić, pulmolog iz Kraljeva preminula je u bolnici u Beogradu od posledica izazvanih koronavirusom.

Vest o preranoj smrti dr Gordić objavile su njene kolege na društvenim mrežama, a zvanično je potvrdila i Opšta bolnica Studenica u Kraljevu.

Dr Danijela Gordić je rođena 04. februara 1973. godine u Skoplju. Osnovnu školu i Gimnaziju završila je u Kraljevu, a Medicinski fakultet u Beogradu. Od 2000. godine je zaposlena u Zdravstvenom centru Studenica. Tokom radnog veka neprekidno se usavršavala – magistrirala je 2004, specijalizaciju iz interne medicine završila 2006. a užu specijalizaciju iz pulmologije 2017. godine.

Foto: Printscreen Instagram Kraljevo.online

- Uz razoružavajuće topao, gotovo dečji osmeh, obraćala se svakom pacijentu sa posebnom pažnjom. U razgovoru ljubazna, beskrajno strpljiva, u poslu pedantna, precizna, odgovorna, požrtvovana. Za sve je imala vremena, snage i strpljenja. A onda nas jedne decembarske noći tiho, onako kako odlaze anđeli, zauvek napustila. I to je jedini ispit koji nije uspela da položi. Nebeska bolnica je od danas mnogo bogatija jer u svojim odajama ima vrsnog lekara, majku, ćerku, sestru, suprugu… Sa velikim poštovanjem i ponosom čuvaćemo uspomenu na našu Nelu, doktorku anđeoskog lika i čarobnog osmeha - na vesto smrti, o svojoj koleginici napisale su kolege iz Opšte bolnice Studenica.

Dr Danijela Gordić je bila udata, majka troje dece.

Mesto i vreme sahrane biće naknadno objavljeni.

Autor: redportal.rs

#Danijela Gordić

#Kraljevo

#doktor

#koronavirus

#preminula