Žrtvu tukao do neprepoznatljivosti

Kako prenosi portal Mondo, Jovan Prvulović (19) osuđen je prvostepenom presudom na kaznu zatvora od 15 godina zbog teškog ubistva Ivana Đorđevića (29) iz Samarinovca kod Negotina u dvorištu negotinske OŠ Branko Radičević.

Prvulović je ubio Đorđevića 10. novembra 2021. godine. Sud je prihvatio pravnu kvalifikaciju Višeg javnog tužilaštva u Negotinu koje je nedavno preinačilo optužnicu u teško ubistvo iz bezobzirne osvete. Optuženi je, kako je pokazao nalaz obdukcije, šutirao žrtvu do smrti, nanevši mu višestruke povrede glave i lica, tolike da je bio neprepoznatljiv.

Obdukcija je takođe pokazala i prelom vratnih pršljenova. Đorđević je od rođenja bolovao od cerebralne paralize, otežano je hodao i govorio. Prvulović ga je pretukao u dvorištu škole gde ga je i ostavio u lokvi krvi, a Hitnu službu je, navode u Višem javnom tužilaštvu, pozvao tek na nagovor drugova, skoro sat vremena kasnije, pišu novosti.

Optuženi mladić dugovao je navodno pokojnom Đorđeviću 10.000 dinara. Pristao je da se vidi sa žrtvom, kako je rekao na sudu, tek kad mu je navodno vređao majku i pretio da će je ubiti. Našli su se u dvorištu škole koje je pokriveno video-nadzorom ali je kasnije utvrđeno da kamere nisu radile.

Autor: Mondo.rs

#10.000

#Dinara

#Dug

#SMRT

#UBISTVO

#do smrti

#golim rukama

#hapšenje

#invaliditet

#negotin

#osoba

#udarao

#usmrćena