Optužena će robijati u kući u kojoj je počinila zločin.

Knjigovođa Bogdanka G. (68) iz Pančeva optužena da je u maju 2021. godine ubila, a zatim zakopala u dvorištvu svoje kuće rumunsku državljanku Miore Hajduk (54), prebačena je u kućni pritvor sa nanogicom, piše Informer. Optužena će robijati u kući u kojoj je počinila zločin.

Kako navodi pomenuti list, Apelacioni sud u Beogradu je 22. jula preinačio odluku Višeg suda u Pančevu i zatvorski pritvor zamenio merom zabrane napuštanja stana.

- Ovom merom okrivljenoj se zabranjuje da bez odobrenja suda napusti stan na istoj adresi na kojoj je izvršeno krivično delo, određeno je da okrivljena može bez odobrenja suda napustiti stan u kojem boravi, samo ako je to neophodno radi hitne medicinske intervencije u odnosu na nju ili lice sa kojim živi u stanu, odnosno radi izbegavanja ili sprečavanja ozbiljne opasnosti po život ili zdravlje ljudi, odnosno imovinu većeg obima - navodi se u saopštenju suda, a prenosi Informer.

Kako su dodali, sud objašnjava da je Bogdanka G. dužna da o napuštanju stana, razlogu i mestu na kojem se trenutno nalazi, bez odlaganja obavesti poverenika iz organa uprave nadležnog za izvršenje krivičnih sankcija. Na optuženoj za ubistvo primenjen je i elektronski nadzor, radi kontrolisanja poštovanja ograničenja.

Inače, pred Višim sudom u Pančevu u toku je suđenje optuženoj Bogdanki G., dok presuda još nije doneta.

Podsetimo, Miora Hajduk ubijena je 17. maja 2021. godine kada je otišla kod svojih knjigovođa Bogdanke G. i njenog sina Bobana M. (46), da popriča sa njima, jer je shvatila da su je oštetili za 20.000 evra. Nesrećna žena rekla je svom stanodavcu da "ima problem" i da je nervozna zbog tog susreta, ali mu nije rekla o čemu se radi.

- Okrivljenoj se optužnicom stavlja na teret da je 17. maja 2021. oko 18 sati lišila života M. H., tako što je prethodno po dogovoru, primila oštećenu u svoju knjigovodstvenu agenciju u kojoj je vodila poslovne knjige za trgovinsku radnju, kako bi joj vratila dokumentaciju jer nije želela da joj vodi knjige zbog narušenog poslovnog odnosa - stoji u saopštenju tužilaštva:

- Tokom rasprave i fizičkog sukoba sa oštećenom u jednom trenutku dohvatila je predmet i istim zadala oštećenoj višestruke udarce u predelu glave od kojih je preminula.

Podsetimo, sumnja se da je Rumunka udarana ciglom u glavu. Nakon što je preminula, optužena ju je zakopala u dvorištu kuće, između staze i komšijskog zida.

Autor: Kurir.rs - Informer.rs

#Knjigovođa

#optužba

#pančevo