Novinar se zamalo oduzeo kada je video ime ubice

Živica Ilijić (62) uhapšena je 2014. zbog sumnje da je motkom nasmrt pretukla penzionera Kostu Kostića (81) u selu Balinac kod Knjaževca, i to dok je spavao. Danas, osam godina kasnije, otkriveni su detalji koji lede krv u žilama.

Ono što je doživeo ugledni novinar veoma čitanog republičkog pisanog medija verovatno nije niko u svetu... Novinar je otišao u selo Balinac i, pitajući meštane, uspeo da pronađe kuću žrtve. Potom se obratio komšijama ne bi li saznao ima li žrtva rođake, podatke o životu žrtve, eventualni motiv nekog od meštana...

Kada je telo Kostića pronađeno, nadležni su ovako obrazložili zločin:

- Kostićevo telo pronađeno je u krevetu u ogromnoj lokvi krvi. Njega je ubica čekićem ili tupom stranom sekire besomučno udarao u glavu, smrskao mu lobanju, a lice mu je od silnih udaraca bilo neprepoznatljivo. Nakon ubistva, izvršena je premetačina u kući i ukraden novčanik žrtve. Očigledno je da je ubica vešto sve isplanirao, gotovo profesionalno.

Tada ni novinar niti nadležni koji su smatrali da je zločinac profesionalac, ni u snu nisu pomislili da je ubica - polupismena baba! I tako, novinar je krenuo da razgovara sa komšijama. Saznao je da je Kosta bio dobar čovek, penzioner. A onda je najljubaznija prema ovom medijskom radniku postala fina komšinica Živica Ilijić, baka od 62 godine.

- Približila se novinaru i prijatnim glasom ispričala da joj je pokojnik bio veliki prijatelj, da su zajedno pili kaficu u hladu dvorišnog drveta, da su se voleli kao braća rođena... A onda, iznenada je rekla: "More, sinko, aj' da ja tebe lepo odvedem tamo"... - čuli su meštani njene reči.

Da se ubica uvek vraća na mesto zločina, znaju i deca iz filmova. Stigli su oni do kuće gde je u mukama izdahnuo Kosta. Dobrodušna baka je i dalje čavrljala. A onda je novinar krenuo da fotografiše mesto zločina. Šok! Krevet sav u zgrušanoj krvi, ispremeštane stvari, užas, jeza... I novinar je slikao, zahvalio se preljubaznoj komšinici i otišao da nastavi s radom.

Sutradan, policija je saopštila da je ubica uhapšen, da je priznao i da je ispričao i razlog ubistva. A pomenuti novinar umalo se nije oduzeo kada je video ime ubice: Živica Ilijić! Sudeći po načinu novinarskog razmišljanja, verovatno je, nakon prvog šoka, pomislio: "Uh, što i od nje ne uzeh intervju".

Živica je ispričala policiji da je Kostu, sa kojim se stvarno družila i kafenisala, ubila jer ju je iznervirao. Rekla je da ju je vređao, psovao, nazivao je pogrdnim imenima. Rekla je i da je bio pijan.

- A onda sam se iznervirala, dohvatila motku, pa u glavu! Pao je na krevet - kazala je Živica nadležnima.

O nestalom novčaniku policija se nije tada oglasila.

Meštani sela Balinac kažu da je ubijeni Kostić bio miran i povučen čovek koji je svakome želeo da pomogne.

- Preko leta je dolazio u Balinac. Svi smo znali kada se on vraća jer ga je uvek taksi dovozio do kuće. Ne verujem da je imao previše novca, mada se ponekad trudio da izgleda kao bogat čovek - pričaju meštani.

pročitajte još

NESTAO MARIJAN IZ PIROTA

Autor: Kurir.rs/Alo

#Balinac

#UBISTVO

#baka ubica