Okrivljenima preti zatvorska kazna od najmanje 10 godina, dok je maksimalna moguća kazna za krivično delo za koje se terete 20 godina zatvora

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv supružnika iz Smederevske Palanke, A. A. (33) i E. R. (34), zbog sumnje da su mesecima tukli svoju maloletnu snaju (17), koja je preminula 30. decembra 2021. godine.

Kako je za Kurir potvrđeno iz smederevskog Višeg javnog tužilaštva, okrivljenima se na teret stavlja krivično delo nasilje u porodici u saizvršilaštvu, pri čemu je nastupila smrt oštećene.

- Tokom istrage VJT u Smederevu je saslušalo okrivljene, kao i više svedoka, te naložilo brojna veštačenja i prikupilo više drugih dokaza koji na nivou opravdane sumnje ukazuju na to da su okrivljeni počinili krivično delo. Tužilaštvo je predložilo da se okrivljenima produži pritvor. Prvookrtivljenom kako ne bi ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, a drugookrivljenoj zbog uznemirenja javnosti - naveli su iz Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.

Okrivljenima preti zatvorska kazna od najmanje 10 godina, dok je maksimalna moguća kazna za krivično delo za koje se terete 20 godina zatvora.

Kako se saznaje, nesrećna devojka bila vanbračna supruga maloletnog sina osumnjičenog bračnog para. Sumnja se da su oni od neutvrđenog dana u leto 2021. godine, pa sve do 30. decembra 2021. godine u svojm domaćinstvu tukli nesrećnu snajku.

- Svekar i svekrva su maloletnu snaju tukli u više navrata. Udarali su je rukama i nogama, kao i metalnim cevima, drškom od metle i drugim predmetima. Nesrećnoj devojci su gasili cigarete po telu i sekli je nožem po grudima - priča naš izvor.

Kako objašnjava, nesrećna devojka bila je sva u krvnim podlivima i ranama, koji su uzrokovali pojavu opšte anemije kod nje.

 - Usled svih tih povreda, ona je rano ujutru 31. decembra prošle godine umrla - dodao je izvor Kurira. Svekar i svekrva su, pošto im je snajka preminula, nadležnima rekli da je ona pala s meredevina i da se prilikom pada povredila.

- Na mesto događaja tada su pored lekara izašli i policajci i kako im je sve delovalo sumnjivo o slučaju je obavešteno i Više tužilaštvo u Smederevu koje je naložilo obdukciju tela. Obdukcija je pokazala da je devojka mesecima trpela strašno fizičko zlostavljanje i da se kobnog dana ugušila kada je zbog batina počela da povraća krv - podseća izvor.

Autor: J. I.

#Optužnica

#SMEDEREVO

#maltretirali snajku

#snajka

#svekar i svekrva